Od lutego do maja 2017 roku w naszym Domu trwał Konkurs Kulinarny. Wzięły w nim udział 4 osoby. Współzawodnictwo przebiegało w pięciu edycjach tematycznych : „Mięso, ziemniak, potrawa” – kopytka, „Mięso duszone w sosie własnym” – gulasz, „Pierogi ze smacznym farszem” – pierogi ruskie, „Trzysmak warzywny” – zapiekanka, „W garnku” – fasolka po bretońsku. Jury konkursowe w składzie p. Lidia Kozieł i p. Ewa Andres brało pod uwagę przede wszystkim technikę i estetykę wykonania potrawy oraz stanowisko pracy. Wyłonienie zwycięzców nie było łatwe, ponieważ wszyscy uczestnicy bardzo się starali.
Wyniki konkursu przedstawiają się następująco:
Miejsce I – Józef Chudy – 116 p.
Miejsce II – Janusz Kowalak – 92 p.
Miejsce III – Krystyna Wójcik – 83 p.
Wyróżnienie – Renata Jajko – 72 p.
Zwycięzcy otrzymali dyplomy i nagrody rzeczowe. Serdecznie gratulujemy !